City Home Renovation

In the historic Kalorama district, a three-story brick city home was entirely renovated, and a fresh addition was constructed. A dark continuous conservatory form was built along the back of the house, solving circulation issues and expanding breakfast room space. The distinction between the original, historic home and the new addition is clear with the sympathetic addition that references time-consistent conservatory designs.

The upper landing of the main stairway was changed to winders, which allowed space for circulation and access along with views of the back gardens. The informal kitchen, family room and breakfast areas were opened but the parenthetical nature of the original spaces was left clearly defined. Brick walls were also added to the front as a base.

Read more